Omakotitalojen ikkunajärjestelmät

Omakotitalon ikkunajärjestelmä

Raami-ikkunat – kun luonnonvalo on pääosassa

Raami-ikkunajärjestelmä on kehitetty moderniin omakotirakentamiseen, jossa selkeät linjat, minimalistiset muodot ja luonnonvalon hyödyntäminen ovat tärkeitä lähtökohtia suunnittelulle.

Schüco-alumiiniprofiileihin perustuva Raamin ikkunamallisto tarjoaa suunnitteluun vapauden yhdistellä erilaisia ikkuna- ja ovirakenteita, ja luoda niistä yhtenäinen kokonaisuus, jossa kaikki osat sointuvat harmonisesti yhteen. Avattavat ja kiinteät ikkunat, lasiovet ja lasiliukuovet ovat niin muotokieleltään kuin värimaailmaltaankin yhteneväisiä.

Vakiorakenteena käytetään Schücon blokkijärjestelmää, jossa avattavat ja kiinteät ikkunaelementit voidaan rakentaa samaan karmirakenteeseen. Kaikkein suurimmat lasipinnat voidaan tarvittaessa toteuttaa Raamin lasijulkisivu (FWS) -sarjan tuotteilla. Piilosaranoiden ansiosta avattavat ikkunaelementit eivät erotu kokonaisuudesta ja ikkunanauha säilyttää yhtenäisen linjan, vaikka välissä olisi tuulettamisen mahdollistavia, avattavia kippi-ikkunoita. Myös lasiovet ja niiden vieressä tai päällä olevat ikkunat voidaan rakentaa yhteiseen karmiin. Järjestelmän ansiosta karmit ja välikarmit saadaan häivytettyä minimiin, ja valoaukon koko maksimoituu kaikissa rakenteissa. Raami tarjoaa suunnittelijoiden käyttöön RAL-värikartan lisäksi myös laajan valikoiman erilaisia pintavaihtoehtoja, kuten mattapinnan tai strukturoidun mattapinnan.

Schüco-alumiiniprofiili antaa rakenteelle erinomaisen vääntöjäykkyyden ja kantaa hyvin painavankin eristyslasin massan. Schüco AvanTec -piilohelojen ansiosta suuretkin ikkunat avautuvat kevyesti ja säilyttävät ryhtinsä kovassakin käytössä. Millintarkasti karmeihin istuva ikkuna pitää kylmän ilman, vedontunteen ja liikennemelun tehokkaasti asunnon ulkopuolella. Schücon blokkijärjestelmän ikkunat lasitetaan sisäpuolelta, joten mahdolliset eristyslasin vaihdot voidaan tehdä joustavasti ikkunan ulkopuolisia rakenteita purkamatta.

Eristyslaseilla ikkunakokonaisuudelle saadaan haluttu energiatehokkuusluokka, äänieristys ja auringonsuojaus. Sarjaan kuuluu myös palosuojatut ikkunat ja lasiovet.

Tekniset tiedot

Karmityyppi:  Vakiona Schüco AWS 75.SI

Karmisyvyys:  75 mm

Karmin näkyvä leveys:  alkaen 67 mm

Materiaali:  Polttomaalattu alumiini

Eristystapa:  Lämpökatko ja vaahdotettu eriste

Värivaihtoehdot:  RAL-värikartan värit. Vakiovärit tummanharmaa, valkoinen, vaaleanharmaa ja musta

Värin pintavaihtoehdot:  Vakiona kiiltävä, matta tai strukturoitu mattapinta lisähintaan

Lasitus:  Vakiolasitus 3K-eristyslasielementti

Lasinpaksuus:   max. 54 mm

Maksimikorkeus:  2200 mm

Maksimileveys:  1500 mm

U-arvo:  0,82…1,00, elementin koosta ja lasituksesta riippuen

Äänieristys: (Rw+Ctr)  30-32 dB, äänieristyslasituksella 38 dB

Murtosuoja: RC 2 asti

Ilmanläpäisevyys:  luokka 4

Tuulenkestävyys:  luokka B5/C5

Lisävarusteet

Murtosuojalasitus

Auringonsuojalasitus

Äänieristyslasitus

Alumiiniosien erikoispinta, matta tai strukturoitu matta

Ikkunajärjestelmän läpileikkaus

Ota yhteyttä

Kerro tarpeestasi sähköpostilla yksityisasiakasmyynti@raami.fi / rakennusliikemyynti@raami.fi tai alla olevalla lomakkella.
Olemme sinuun yhteydessä seuraavana arkipäivänä!