Schüco ovi-, ikkuna- ja julkisivujärjestelmät

Olemme käyttäneet Schüco-alumiiniratkaisuja jo vuodesta 1994, ja olemme yksi yrityksen kokeneimmista yhteistyökumppaneista Suomessa.

Alumiiniset ikkunat omakotitalossa

Schüco – lasirakentamisen uusi ulottuvuus

Rakennustekniset vaatimukset kasvavat jatkuvasti. Ovet ja ikkunat eivät ole enää yksittäinen komponentti, vaan oleellinen osa rakennuksen ulkonäköä, toiminallisuutta ja energiatehokkuutta. Alumiininen Schüco-järjestelmä sopii erinomaisesti moderniin rakentamiseen, jossa ikkunoilta ja ovilta vaaditaan minimalistisia muotoja ja runsaita valinnanmahdollisuuksia, joiden avulla jokaiseen rakennukseen saadaan räätälöityä parhaiten käyttötarkoitusta vastaava ratkaisu.

Raami on tehnyt Schücon alumiinisia ovi-, ikkuna ja julkisivujärjestelmiä jo vuodesta 1994 ja on yksi yrityksen vanhimpia kumppaneita Suomessa. Tuhannet asennetut kohteet taloyhtiöihin, julkisiin rakennuksiin, liikekeskuksiin ja yksityiskoteihin tarjoaa vankan kokemuksen niin ratkaisujen valmistamisesta kuin asentamisesta ja projektinhallinnasta.

 

Päästä luonnonvalo sisään

Alumiininen Schüco-järjestelmä kootaan aina mittatilaustyönä kohteen suunnitelmien mukaan. Modulaarinen rakenne mahdollistaa valoaukon koon maksimoimisen. Karmit, välikarmit, saranat ja muut yksityiskohdat saadaan Schüco-järjestelmässä minimoitua tai häivytettyä taka-alalle niin, että luonnonvalo on pääosassa. Alumiinijärjestelmä takaa keveydestään huolimatta erinomaisen vääntöjäykkyyden ja kestää hyvin myös lämpötilojen vaihtelua. Tämän ansiosta suuretkin maisemaikkunat, lasijulkisivut ja liukuovet voidaan toteuttaa linjakkailla karmeilla, jotka eivät erotu kokonaisuudesta.

Alumiini on osoittautunut toimivaksi ratkaisuksi Suomen vaihtuvissa sääolosuhteissa, joissa ikkunat ja ovet ovat alttiina niin auringonpaahteelle kuin sateelle ja paukkupakkasille. Alumiinikarmien elinkaari on todella pitkä ja niiden rakenne ja pintakäsittely kestävät vuosikymmenten käyttöä ilman merkittäviä huoltotoimenpiteitä. Jokainen Schüco-ikkuna ja ovi on suunniteltu siten, että lämpölasielementti voidaan tarvittaessa vaihtaa helposti ilman rakenteiden purkamista.

Järjestelmän eristyskyky perustuu tarkkaan muotoiltuun alumiiniprofiiliin, jonka lämpökatkot ja väliseinämät tarjoavat tehokkaan eristyksen ja äärimmäisen lujan rakenteen. Millintarkasti sovitettujen nurkkaliitosten ja tiiviisti kiinnitettyjen eristyslasielementtien kanssa avulla ovista ja ikkunoista saadaan tehokkaasti eristävä kokonaisuus, joka pitää kylmän, vedontunteen ja tieliikennemelun rakennuksen ulkopuolella. Tuotteiden ominaisuuksia voidaan varioida lasitusratkaisujen avulla. Eristyslasivaihtoehdot vastaavat myös passiivitalojen tiukkoihin vaatimuksiin tarjoavat ratkaisuja aina auringonsuojauksesta meluntorjuntaan sekä murto- ja palosuojaukseen.

 

Vain mielikuvitus rajana

Schücon modulaarinen rakenne mahdollistaa yhtenäisen kokonaisuuden, jossa ovat ja ikkunat sointuvat niin muotokielen kuin värimaailman puolesta saumattomasti yhteen. Kiinteät ja avattavat ikkunat, lasiovet ja liukuovet muodostavat yhtenäisen tuoteperheen, josta suunnittelija voi valita haluamansa komponentit. Järjestelmään kuuluu myös luokitellut palo-ovet, paloikkunat ja savunpoistoikkunat, joten koko paketti voidaan tilata yhdeltä toimittajalta ja varmistaa, että väritys ja muotoilu ovat yhteensopivia.

Kun suunnittelet Schüco-järjestelmän avulla, niin käytössäsi on koko RAL-värikartta sekä kaikki yleisimmät pintakäsittelyvaihtoehdot. Voit valita alumiiniprofiilit kiiltäväpintaisina, mattakäsittelyllä, eloksoituna, puujäljitelmäkuvioilla tai modernilla ja tyylikkäällä struktuuripinnalla. Profiilit toimitetaan aina tilauksen mukaan, joten ne voidaan tarvittaessa maalata kaksivärisinä siten, että rakennuksen sisälle näkyvät pinnat ovat erivärisiä kuin ulospäin näkyvät rakenneosat.

Miksi valita Schüco-järjestelmä?

Luonnonvalo esiin

Voit maksimoida valoaukon koon ja minimoida karmien, välikarmien, liitosten ja listoitusten tarpeen ja näkyvyyden.

Kestävä ja testattu toimivuus

Saat käyttöösi valmiin ratkaisun, jossa jokainen yksityiskohta on tarkkaan mietitty ja sointuu harmonisesti yhteen. Alumiinijärjestelmän toimivuus on testattu Suomen vaativassa ilmastossa.

Kaikki vaihtoehdot käytettävissä

Monipuolinen Schüco-järjestelmä rakennetaan aina mittatilaustyönä asiakkaan tarpeiden mukaan. Käytössäsi on kaikki väri-, pinta- ja lasitusvaihtoehdot.

Schüco-ratkaisu sopii uudiskohteisiin ja korjausrakentamiseen

Porrashuoneen lasijulkisivu
Porrashuoneen lasijulkisivu

Yhtenäinen lasijulkisivu, joka asennetaan valmiina elementteinä

Nostoliukuovi omakotitalossa
Nostoliukuovi / lasiliukuseinä

Koko seinän mittainen valoaukko, jossa on kiinteä lasiosa ja nostoliukuovi

Porrashuoneen sisäänkäynti

Samaan karmiin rakennettu ovi- ja ikkunaratkaisu

Ota yhteyttä

Jos kaipaat uusia raameja elämääsi, ota yhteyttä allaolevalla lomakkeella.
Kerro tarpeestasi ja olemme sinuun yhteydessä viimeistään seuraavana arkipäivänä.