Omakotitalon ikkunajärjestelmä

raami-schuko-ikkunajarjestelma-omakotitalo-1366

Raami-ikkunat - kun luonnonvalo on pääosassa

Raami-ikkunajärjestelmä on kehitetty moderniin omakotirakentamiseen, jossa selkeät linjat, minimalistiset muodot ja luonnonvalon hyödyntäminen ovat tärkeitä lähtökohtia suunnittelulle.

Schüco-alumiiniprofiileihin perustuva Raamin ikkunamallisto tarjoaa suunnitteluun vapauden yhdistellä erilaisia ikkuna- ja ovirakenteita ja luoda niistä yhtenäinen kokonaisuus, jossa kaikki osat sointuvat harmonisesti yhteen. Avattavat ja kiinteät ikkunat, lasiovet ja lasiliukuovet ovat niin muotokieleltään kuin värimaailmaltaankin yhteneväisiä. Vakiorakenteena käytetään Schücon blokkijärjestelmää, jossa avattavat ja kiinteät ikkunaelementit voidaan rakentaa samaan karmirakenteeseen. Kaikkein suurimmat lasipinnat voidaan tarvittaessa toteuttaa Raamin lasijulkisivu (FWS) -sarjan tuotteilla. Piilosaranoiden ansiosta avattavat ikkunaelementit eivät erotu kokonaisuudesta ja ikkunanauha säilyttää yhtenäisen linjan, vaikka välissä olisi tuulettamisen mahdollistava, avattavia kippi-ikkunoita. Myös lasiovet ja niiden vieressä tai päällä olevat ikkunat voidaan rakentaa yhteiseen karmiin. Järjestelmän ansiosta karmit ja välikarmit saadaan häivytettyä minimiin ja valoaukon koko maksimoituu kaikissa rakenteissa. Raami tarjoaa suunnittelijoiden käyttöön RAL-värikartan lisäksi myös laajan valikoiman erilaisia pintavaihtoehtoja, kuten mattapinnan tai strukturoidun mattapinnan.

Schüco-alumiiniprofiili antaa rakenteelle erinomaisen vääntöjäykkyyden ja kantaa hyvin painavankin eristyslasin massan. Schüco AvanTec -piilohelojen ansiosta suuretkin ikkunat avautuvat kevyesti ja säilyttävät ryhtinsä kovassakin käytössä. Millintarkasti karmeihin istuva ikkuna pitää kylmän ilman, vedontunteen ja liikennemelun tehokkaasti asunnon ulkopuolella. Schücon blokkijärjestelmän ikkunat lasitetaan sisäpuolelta, joten mahdolliset eristyslasin vaihdot voidaan tehdä joustavasti ikkunan ulkopuolisia rakenteita purkamatta.

Eristyslaseilla ikkunakokonaisuudelle saadaan haluttu energiatehokkuusluokka, äänieristys ja auringonsuojaus. Sarjaan kuuluu myös palosuojatut ikkunat ja lasiovet.

 

Tekniset tiedot

Karmityyppi  Vakiona Schüco AWS 75.SI

Karmisyvyys  75 mm

Karmin näkyvä leveys  alkaen 67 mm

Materiaali  Polttomaalattu alumiini

Eristystapa  Lämpökatko ja vaahdotettu eriste

Värivaihtoehdot  RAL-värikartan värit. Vakiovärit tummanharmaa, valkoinen, vaaleanharmaa ja musta

Värin pintavaihtoehdot  Vakiona kiiltävä, matta tai strukturoitu mattapinta lisähintaan

Lasitus  Vakiolasitus 3K-eristyslasielementti

Lasinpaksuus   max. 54 mm

Maksimikorkeus  2200 mm

Maksimileveys  1500 mm

U-arvo  0,82…1,00, elementin koosta ja lasituksesta riippuen 

Äänieristys (Rw+Ctr)  30-32 dB, äänieristyslasituksella 38 dB

Murtosuoja RC 2 asti

Ilmanläpäisevyys  luokka 4

Tuulenkestävyys  luokka B5/C5

Lisävarusteet

Murtosuojalasitus
Auringonsuojalasitus
Äänieristyslasitus
Alumiiniosien erikoispinta, matta tai strukturoitu matta
raami-ikkunajarjestelma_aws_75_bs_si_300

 

Toimintamallimme

1.

Täytä yhteystietosi ja perustiedot ovista tarjouspyyntö­lomakkeeseemme. Liitä kuva vanhoista ovista saadaksesi tarkempi tarjous.

Saat mallikuvan uudesta ovesta ja tarjouksen seuraavan arkipäivän aikana.

2.

Teemme sopimuksen sähköisesti.

Sovimme aikataulusta, tiedottamisesta ja muista käytännön asioista. 

3.

Hoidamme koko työn alusta loppuun mukaan lukien vanhojen ovien kierrätys, pellitys ja muut asiaan liittyvät työt.

Toimitusaikamme on 6 viikkoa tilauksesta. Varsinainen vaihtotyö tehdään yhdessä päivässä, joten uusittu sisäänkäynti on käytettävissä saman päivän aikana.

Ota yhteyttä

Kerro tarpeestasi sähköpostilla taloyhtiomyynti@raami.fi tai alla olevalla lomakkella, ja olemme sinuun yhteydessä seuraavana arkipäivänä!